Lu Jong Yoga bij Elydium door Vicky Goethals

Vicky is een authentieke dame die verinnerlijking en ‘de weg naar binnen gaan’ als de weg ervaart om vanuit die stilte het leven te beleven en te waarderen. Vicky is een gecertificeerd yoga–teacher met ervaring in  Anusara Yoga, Critical Alignment Yoga,  Yin Yoga en Lu Jong  Tibetaanse Yoga.

Wat is Lu Yong Yoga of Tibetaanse Helende Yoga?

De Lu Jong die hier aangeleerd wordt is afkomstig van de overdrachtslijn van Lama Tulku Lobsang. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden (ook op een stoel) en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. De oefeningen zijn heilzaam op lichamelijk, energetisch en mentaal vlak. Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. Dit is de integratie van methode en wijsheid, zoals yang en yin, mannelijk en vrouwelijk. De ademhalingis hier ritmisch mee verbonden. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op specifieke punten waar vaak blokkades zitten. Deze blokkades, die meestal van emotionele en mentale aard zijn, worden zachtjes losgemaakt waardoor de energie weer door de lichaamskanalen kan stromen.

Er wordt veel belang gehecht aan het bewust worden van opgestapelde spanningen en van de denkpatronen en strategieën die deze spanningen veroorzaken. Na een reeks bewegingen wordt een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. Deze blokkades bevinden zich vaak in de wervelkolom, maar ook in de organen, de ogen,… Ook de Tibetaanse geneeskunde heeft Lu Jong beïnvloed. Volgens dit Body-Mind systeem is de ultieme oorzaak van elke ziekte onze fundamentele onwetendheid. Diep binnenin weten we alles, maar onze geest is als het ware versluierd. Daardoor bekijken we de wereld vanuit onze bril, gekleurd door onze eigen opvattingen. Dit kan aanleiding geven tot negatieve emoties, en die beïnvloeden het functioneren van ons lichaam.

Door Lu Jong word je je bewust van je kijk op de wereld en van je eventuele negatieveemoties. Door de bewegingen ga je de blokkades losmaken die daardoorontstaan zijn. In het Tibetaanse boeddhisme heeft men een enorm respect en verbinding met de natuur en de elementen : aarde, water, vuur, wind en ruimte. Deze elementen zijn niet enkel aanwezig in de natuur rondom ons, maar ook in ons lichaam en in onze geest. We leren onszelf kennen en balanceren.

Bron : lujong.be

Elydium

Vrijlatenstraat 23
8020 Ruddervoorde
T 0485 47 67 82

kathleen@elydium.be

Kom in je kracht vanuit bewustzijn naar gezondheid

en ervaar meer rust, vreugde en openheid

Scroll naar boven